Spracovanie a príprava králičieho mäsa

Naším chovom špeciálneho hybridného králika HYPLUS sa inšpiroval a niekoľko tipov na prípravu králičieho mäsa nám exkluzívne v podobe receptov poskytol známy šéfkuchár a tovaroznalec Vladimír Morochovič. Z TV obrazovky ho poznáte hlavne z relácií Teleráno a Dámsky klub.

Vladimír Morochovič

Pracoval 10 rokov ako šéfkuchár v Sodexo pre Slovenskú republiku. Mal na starosti odborné vedenie šéfkuchárov vo svojej firme. Vyštudoval v Humennom, neskoršie pracoval v Hotel Danube, šéfkuchár McCain SR, Francúzsko St. Emilion. Je absolventom rôznych gastronomických kurzov v Prahe.

Doterajšie súťažné úspechy: 
● Vianočná gastronomická exhibícia (1999) ● Danubius Gastro (2000) - striebro ● Gastro Hradec Králové (2000) – bronz
●Danubius gastro (2001) - diplom ● Gastro Hradec Králové (2001) – bronz ● Noka Rakúsko (2000) – bronz
●Eurocreaptor Sodexo Poznaň PL (2005)- striebro ● Eurocreaptor Sodexo Vien AT (2006) - diplom
●Eurocreaptor Sodexo Helsinki FINLAND (2007) - diplom ● Emirates Salon Culinaire DUBAI 2011  - diplom
●Majster Slovenska na rok 2011 v otváraní ustríc ● Majster Slovenska na rok 2012 vo filetovaní lososa ● 3. miesto v otváraní ústric (2012)
●Thailand Ultimate CHEF Challenge kategória Ryby a morské plody (2014) - bronz ● Thailand Ultimate CHEF Challenge kategória Kačka (2014) - diplom

FOTORECEPT : Pečený králik na koreňovej zelenine a červenom víne s mandľami
VIDEONÁVOD : Ako spracovať králičí chrbát? (autor V.Morochovič)